Menu Sluiten

Dit marmeren reliëf uit ca. 510-500 v.Chr., waarop duidelijk twee hockeyspelers te herkennen zijn, toont dat de hockey een sport is met een rijk verleden.

Aanvankelijk zag de sport er natuurlijk helemaal anders uit, maar sinds pakweg de Middeleeuwen evolueerde het spel steeds meer naar de vorm zoals die nu wereldwijd beoefend wordt.

Hockey is een balsport voor teams. Het spel wordt standaard gespeeld door 2 ploegen van 11 spelers.

Bij de jeugd bestaan de ploegen uit 3, 6, 8 of 11 spelertjes, naargelang de leeftijd.

• Hockey wordt gespeeld op kunstgras velden van 91,4 meter lang en 55 meter breed.
  • Hockey wordt gespeeld met een kleine harde bal en een hockeystick. De bal mag enkel gespeeld worden met de platte kant van de stick en mag door de speler (m.u.v. de keeper) met geen enkel lichaamsdeel aangeraakt worden.
  • Een standaard wedstrijd bestaat uit 2 speeltijden van 35 minuten met een pauze van 5 minuten.
  • Een doelpunt is enkel geldig als de bal geraakt wordt in de doelzone (halve cirkel van 16m vanaf het doel).
  • De winnende ploeg is degene die het meeste aantal doelpunten heeft gescoord op het einde van de 2 speelhelften. Bij gelijkheid van doelpunten betreft het een gelijkspel.